Tuesday, March 27, 2012

Κριτική, G-Bar restaurant

Πήγαμε με μια παρέα να φάμε κυριακή βράδυ στο G-bar στην Κηφισιά. Το ετσιατόριο βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός κτηρίου κοντά στο κέντο της Κηφισιάς, αλλα αν δεν το ξέρεις ή δεν το ψάχνεις μάλλον δεν το προσέχεις.

Ο χώρος είναι όμορφα στημένος με ωραί ντεκόρ και ενδιαφέρουσες ως ένα βαθμό ατάκες κολλημένες στον τοίχο. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι το μαγαζί ήταν άδειο. Σε ένα τραπέζι ήταν οι σερβιτόροι και κανένας άλλος. Να σημειώσω ότι το μενού του για τα δεδομένα μου είνα πανάκριβο και ο μόνος λόγος που πήγαμε ήταν το ότι είχαμε κουπόνι από το groupon με 50% έκπτωση αν θυμάμαι καλά η οποία όμως έφερνε το οικονομικό του πράγματος οριακά στο επίπεδο της τσέπης μου.

Το γεγονός ότι ήταν άδειο, συνηγορούσε στο ότι η κρίση με τις τιμές που έχει δεν το βοηθάνε, αλλά βέβαια αυτό έχει να κάνει με το management.

Επειδή όπως ανέφερα, το μαγαζί δεν το είχα ξαναδεί πριν την ανακοίνωση στο groupon και ενώ τελευταία κυκλοφορώ ήδη κανά δυο χρόνια στην Κηφισιά, υπέθετα ότι ήταν καινούριο και άγνωστο ακόμα στο κοινό. Έκανα όμως λάθος. Μια επίσκεψη στην τουαλέτα του μαγαζιού σε πείθει ότι όχι μόνο δεν είναι καινούριο, αλλά ότι δύσκολα τα φέρνει βόλτα. Σπασμένα πλακάκια και καταπονημένος χώρος γενικότερα είναι σοβαρή ένδειξη για τα παραπάνω.

Τέλος πάντων ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Στο μενού που μας προσέφεραν (συγκεκριμένο λόγω του κουπονιού) η ευγενικότατη σερβιτόρα μας είπε ότι από τα 4 ορεκτικά δεν υπήρχαν τα δύο και από τα κύρια πιάτα δεν υπήρχε άλλο ένα ή δύο (δεν θυμάμαι ακριβώς). Ε οκ λέμε, κυριακή βράδυ ίσως είναι κατανοητό.
Όμως στη συνέχεια ενώ στη σαλάτα που παργγείλαμε έγραφε λιαστή ντομάτα, η ντομάτα δεν υπήρχε. Μετά από ερώτηση στη σερβιτόρα, μας είπε ότι δυστυχώς είχε τελειώσει και δεν την ενημέρωσαν. Όμως και κάτι μακαρόνια που πήρε έταιρο μέλος της παρέας, ενώ έλγαν σάλτσα λιαστής ντομάτας, είχε ντοματοπολτό.
Να ομολογίσω ότι σεφ δεν είμαι, αλλά η λιαστή ντομάτα και η ντομάτα διαφέρουν παρασάγκας. Σάλτσα λιαστής ντομάτας δεν είμαι σίγουρος αν έχω φάει αλλά θα έβαζα στοίχημα ότι είναι διαφορετική από έναν απλό ντοματοπολτό. Η σερβιτόρα προπαθούσε να μας πείσει για το αντίθετο.

Δεν ξέρω αν αυτά συνέβησαν γιατί πήγαμε με κουπόνι και όχι με το κανονικό μενού ή αν απλά όντως ήταν ας πούμε η ώρα τέτοια. Στην τελική δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Η όλη εντύπωση που μου άφησε το εστιατόριο ήταν, αν εξαιρέσω το σέρβις της κοπέλας που ήταν σχεδόν άψογο, μάλλον κακή. Και σίγουρα δεν θα έκανα τον κόπο να ξαναπάω πληρώνοντας το κανονικό μενού.

No comments:

Post a Comment